PIS DIPUTACIO – BARCELONA – 2018/2019


Aquest pis situat al Carrer Diputació a l’Eixample Barcelonès té una superfície de 75m2. Els propietaris són una jove parella amb una filla i necessitaven un pis amb 3 habitacions. Una habitació tipus suite amb vestidor, una habitació per a la petita i una altra habitació que fos estudi i habitació de convidats.

L’apartament era molt antic, l’estat era l’originari, no s’havien fet pràcticament canvis des de la seva construcció, fa gairebé un segle. El pis necessitava una reforma completa però la idea era mantenir en la mesura del possible elements originals de l’habitatge.

Es van fer uns canvis importants a nivell distributius, el saló es va ampliar incorporant l’habitació existent lateral que va derivar en un ampli saló amb cuina oberta amb una illa central. Els mobles de la cuina es van distribuir al llarg de tota la paret per aportar un gran espai d’emmagatzematge fins al sostre. A la paret modular de color blanc es va obrir un nínxol de color gris lacat que contrasta amb la resta de la paret on es va col·locar la pica i espai de treball. Tots els electromètrics estan integrats per donar continuïtat visual a la paret. Tots els tiradors estan ocults a excepció d’una línia de punta a punta tipus tirador ungler fresat que mostra la fusta interior del material fenòlic laminat d’alta densitat de les portes. Es va triar un material blanc laminat sobre tauler fenòlic de bedoll que deixa la fusta vista en tots els cants de les portes i davant dels calaixos. A l’altra banda es va col·locar una illa on se situen la zona de cocció completada per una gran campana decorativa. Aquest element, des de la perspectiva del passadís i del saló, es percep com un gran bloc de marbre vetat, on les vetes segueixen al llarg de totes les direccions. Els taulells són de Neolith. Internament es va col·locar, forn, microones i una sèrie de calaixos sense tiradors amb obertura tipus “push” perquè les línies siguin el més netes possibles.

Lateralment es va col·locar una taula rodona de vidre davant dels quatre finestrals que serveix de menjador i en la cantonada oposada es va construir un gran bloc que alberga una xemeneia de gas cantonera.

Els sostres del saló es van enderrocar per treure a la llum el revoltó català de maó vist amb biguetes de ferro. Es va conservar l’estructura originària que combina amb un bloc blanc sobrestant la zona de l’illa de la cuina.

Els sòls són els originaris de rajola hidràulica, es van restaurar, es van netejar i abrillantar. Al saló es van combinar amb illes de parquet massís de la marca Junckers, el mateix joc de materials i textures es va pensar per al passadís.

Al rebedor i al llarg de tot el passadís es van descobrir les parets originals. A sota de diverses capes de paper pintat es van descobrir després de gairebé un segle el que eren els colors originaris amb infinitat de matisos grocs, verds, marrons i blaus. El pas del temps està plasmat en aquestes capes de pintura de fa molts anys, textos manuscrits indesxifrables, esgarrapades i cops en aquestes parets dels antics inquilins d’aquest habitatge es van deixar descoberts com si fossin quadres dibuixats pels anys i combinats amb zones de color blanc per donar encara més importància a aquests bonics llenços.

L’antiga cuina que estava situada a un costat del passadís es va transformar en bany i vestidor amb accés directe a l’habitació principal. La porta de la cuina es va tancar amb un vidre laminat opac per aportar llum al passadís i privacitat a l’interior del bany. Es va obrir un nou accés directe a l’habitació de matrimoni des del vestidor.

Els sòls d’ambdós banys són de marbre blanc Macael col·locat a rombe, les parets del bany de la suite són del mateix material però en un format més petit i rectangular, el bany de convidats en canvi té rajoles blanques petites col·locades a trencajunt.

Plats de dutxa en resina blanca, mampares de vidre amb portes corredisses i lavabo sobre-taulell amb sobres de roure envernissat completen els banys. Al bany de convidats es va recuperar l’antiga pica de la cuina existent, es va polir i abrillantar i es va col·locar com pica del nou bany completat per aixetes Grohe encastades a paret.

Es van conservar les portes i finestres originals, es va restaurar tota la fusteria i es va tornar a pintar de color blanc.

Totes les instal·lacions es van fer des de zero, i es va dotar al pis amb una climatització per conducte, d’aquesta manera es pot escalfar o refredar el pis completament de forma ràpida i uniforme en totes les estances.

El projecte es va dur a terme en aproximadament quatre mesos, des de les fases preliminars del projecte fins a la finalització i lliurament de les claus als clients, passant per tot el procés de selecció dels materials i l’execució de l’obra.

En LF24 ens dediquem a projectes de reforma integral com aquest, gestionat per complert des del disseny fins a l’execució de l’obra, estudiant al detall totes les instal·lacions, il·luminació, disseny de mobles a mida, fusteria i acabats especials tot amb la màxima professionalitat que ens caracteritza.