DANIELE CV

Daniele Romanelli

Daniele Romanelli va néixer a Como (Itàlia) i es va graduar com a Arquitecte especialista en la rehabilitació d’habitatges i disseny d’interiors al 2006 a la Universitat Politècnica de Milà, amb el Prof. Marco Dezzi Bardeschi, afrontant temàtiques de projectes complexos i desenvolupant una solució concreta al com requalificar algunes situacions crítiques del viure en una ciutat com la Milà d’avui.

Aquestes propostes van convèncer a tal punt que es van publicar en un llibre editat per la Revista Ananke, revista especialitzada en temes de rehabilitacions i restauració.

Durant el període universitari, comença la seva experiència professional al 2003 com a col·laborador en l’estudi Terragni Architetti de Como, estudi d’arquitectura a nivell internacional fundat per Giuseppe Terragni, fundador del Racionalisme Italià. En aquests anys es va dedicar al desenvolupament de projectes d’unitats habitables (apartaments, unitats unifamiliars i bifamiliars), la realització d’exposicions, i la participació a concursos internacionals, col·laborant estretament amb Elisabetta Terragni (arquitecta cap de l’estudi Terragni), Kurt Foster (Historiador de l’Arquitectura i director de la Biennal d’Arquitectura de Venicia) i Emilio Terragni.

Es trasllada a Barcelona al 2006 després d’haver acabat els estudis universitaris, per treballar a l’estudi EMBT Miralles Tagliabue com a arquitecte responsable de diversos projectes i afrontar diferents temes com edificis públics, habitatges, oficines, centres comercials, exposicions, hotels, complexos de habitatges, oficines, botigues i casino.

Fan part del seu currículum professional edificis emblemàtics de Barcelona com el Mercat de Santa Caterina o l’Edifici de Gas Natural a la Barceloneta.

A més es va encarregar de nombrosos concursos entre els més destacats hi ha el Pavelló espanyol per a la EXPO de Xangai (1r premi i realitzat), Concurs urbanístic a Copenhagen Carlsberg (2 ° premi), Barcelona Mercat dels Encants i Camp nou (primera fase), Madrid Mercat Barceló, Parlament d’Albània, Luxemburg Universitat li Fond Belval, Bucarest Straulesti, Berlin Tempelhof, Girona col·legi d’arquitectes …

L’any 2010 funda LF24 un despatx d’Arquitectura i Interiorisme, dedicat al disseny d’interiors d’Habitatges, Oficines i espais comercials .

Daniele Romanelli